Chile Pibeand


Chilensk pibeand (Mareca sibilatrix)

Oprindelse: Sydlige del af sydamerika, primært i Argentina, Uruguay og Chile

Farver: Hannen er normalt noget større og tungere, og med noget lysere fjerdragt og stærkere udtalt farve af hætten. Bortset fra disse træk kan det være svært at skelne mellem de to køn. Juveniler ligner voksne fugle, men rustfarvningen på flankerne er reduceret eller fraværende.

Vægt: kropslængde på 46 til 56 cm, vægt ca. 800 g

Opdræt: Par beboer meget små avlsområder, bygger deres rede i græs og under buske. Anden lægger otte til ti hvide eller flødefarvede æg. Efter en periode på ca. 24-25 dage fødes ællingerne. Andrikken hjælper med at opfostre ællingerne.


Vi har i maj fået et par flotte pibeænder til at pryde vores sø. Vi håber at få ællinger fra vores par i 2020

Stutteri Hauge

v/ Lise Hauge Sørensen

Jebjergvej 14
8870 Langå

tlf. + 45 22 12 62 26
email: lisehauge@hotmail.com